Van gedragen kleding een tastbare herinnering maken

Ik heb toen mijn vader overleed na een poosje samen met mijn moeder zijn kast leeggehaald en de kleding in een kledingcontainer gedumpt. Zo voelde het: dumpen, weggooien, dag herinneringen.

Dat wegdoen van die kleding heeft mij tot nadenken gezet, want waarom zou je het overhemd van papa of opa weg doen, de jurk van mama, het sjaaltje van oma of haar kralenketting, het truitje van je kind, de wollen deken waaronder lekker geslapen is? Het zijn allemaal herinneringen.

Ik ben er mee aan de slag gegaan en heb van gedragen kleding, maar ook van de gordijnen uit het oude huis iets blijvends gemaakt. Er zijn zoveel mogelijkheden om iets moois te maken van een dierbaar gedragen kledingstuk zoals bijvoorbeeld: een kussen met binnenkussen, een knuffel gevuld met  wol, een met stof beklede schoenendoos die in zicht kan blijven staan voor kleinste spulletjes, een om lekker onder weg te kruipen herinnerings- troostdeken of een mooie dromenvanger.

Heb ik jouw belangstelling gewekt en wil je ook een tastbare herinnering gemaakt van gedragen kleding? In overleg is alles mogelijk en alle  wensen zijn bespreekbaar. Ik kom graag vrijblijvend bij je op bezoek om kennis te maken en laat je graag een aantal voorbeelden zien, zodat je een indruk krijgt wat zovergeetikjeniet.nl. doet.

Liefs, Jenny

Bewaar de gedragen kleding als je daar ruimte voor hebt. De kast met kleding hoeft echt niet na een aantal weken al leeg.

Kleding sorteren is ook een mooie optie: zoek de kledingstukken die hij of zij vaak aan heeft gehad uit en bewaar deze in een mooie doos, of leg ze in de kast met een mooie strik eromheen. Doe maar wat jezelf het prettigste vindt. Het is absoluut niet gek of raar dat je wil "houden".

Je kunt bijvoorbeeld ook heel goed een tafelkleedje, een deken of gordijn bewaren. Dat is helemaal niet raar. Alles waar ook maar een herinnering aan kleeft is kostbaar. En op kostbaarheden mag je best zuinig zijn.

 

Zodra de kleding bij mij aanwezig is, kan ik vertellen wanneer ik ongeveer kan gaan starten met je opdracht. Ga er vanuit dat er minimaal 3 maanden gewacht moet worden.

 

Een Herinneringsdeken of troostdeken maken van gedragen kleding.