De watermethode

Vroeger werd een veel te vroeg geboren baby gelijk weggenomen bij de pas bevallen moeder. Ze mochten vaak niet eens kijken. Wat een onmenselijke gebeurtenis tijdens dit ook onmenselijke en oneerlijke moment. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde gelukkig.

Nu mag er gekozen worden of je de baby wel of niet wilt zien en wat nog mooier is: de baby (hoe klein ook) mag gewoon mee naar huis genomen worden en gedurende 5 dagen (zoals het het bij de meeste uitvaarten/crematies) gekoesterd worden.

Vaak worden de te vroeg geboren baby's direct in een kistje of doosje gelegd. Het huidje verkleurt en word donker. Omdat het  lijfje nog niet stevig genoeg is gaat de baby vervormen.

Om dit tegen te gaan is de watermethode heel erg geschikt, want de baby zat in de baarmoeder immers ook in het water.

De baby gaat in de foetushouding liggen zoals het ook in de baarmoeder lag, zijn of haar huidje wordt wat lichter, de baby kan aangeraakt worden en er kunnen prachtige foto's gemaakt worden. Ook familie en vrienden kunnen zo heel mooi afscheid nemen.

Het enige wat nodig is voor deze methode is een mooie schaal en koud water. Het water moet elke dag ververst worden. Zo blijft het kindje de dagen dat het thuis is mooi.