Oud versus nieuw

Oud versus nieuw

geplaatst op: 17-09-2018

Ik vertelde haar van mijn plannen zakelijk te gaan starten om van iets dierbaars een tastbare herinnering te maken. Het eerste wat ze zei was: "je mag wel iets van het vest gaan maken". Ik kreeg ook een aantal gedragen kledingstukken van haarzelf mee en samen besloten wij dat een kussen gemaakt van deze kleding wel heel mooi zou zijn.

De ondergrond is een gebruikt wit canvas gordijn. Op de voorkant  een deel van het rode vest. De roos kreeg met een steelsteek en borduurgaren zijn vorm. De andere kant van het kussen is een stevig patchwork geworden, afgewerkt met onder andere een knopenlijst van de jurk die ze gedragen heeft tijdens het feest van een van haar eigen huwelijksjubileum. In plaats van een ritssluiting heb ik alle lintjes gebruikt die aanwezig waren aan de geleverde kleding.

Het mooiste compliment kreeg kwam een paar weken later, nadat ik haar het kussen had gegeven. Ze vertelde dat haar kussen overdag op de bank lag, maar 's avonds mee naar bed ging. Daar doe ik het voor.

If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart.

I'll stay there forever.

~Winnie the Pooh~